پزشکیان: حل چالش کم‌آبی نیازمند تغییر نگرش است معاون عملیات ارتش: امنیت حریم هوایی ایران تامین شد قالیباف: مأموریت رهبر انقلاب به همه ما حفظ اتحاد ملی است وزیر کشور: امنیت قابل قبولی برقرار است/ مردم طی جنگ ۱۲ روزه کار خود را انجام دادند طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه ایثارگران اصلاح شد اقامه نماز و تشییع پیکر سرلشکر شهید غیب‌پرور در حرم شاهچراغ (ع) + عکس آغاز جلسه علنی/ بررسی تقاضای بررسی لایحه سازمان ملی مهاجرت طبق اصل ۸۵ تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور ابقای اعضای هیأت رئیسه شورای نگهبان برای یک سال آینده / جنتی برای یک سال دیگر دبیر شورا شد وزیر اطلاعات: امکانات اطلاعاتی و امنیتی را بسیج کردیم / در جنگ ۱۲ روزه ۷ میلیون گزارش مردمی داشتیم عضو سابق کمیسیون امنیت ملی: خاتمی یا نبویان برای دشمن هیچ فرقی ندارد سفیر ایران در مسکو: پزشکیان برنامه‌ای برای سفر به روسیه ندارد تاکید پزشکیان بر ضرورت رفع اشکالات امنیتی آشکار شده در جنگ ۱۲ روزه اعلام آمار دقیق شهدا و مجروحان جنگ ۱۲ روزه از سوی سخنگوی دولت سرلشکر حاتمی، فرمانده کل ارتش: نقشه‌های شوم دشمن با خون پاک شهدا خنثی شد/ دشمنان شکست بزرگی خوردند

پزشکیان: حل چالش کم‌آبی نیازمند تغییر نگرش است

رئیس‌جمهور، با تأکید بر ضرورت ایجاد تعادل میان منابع و مصارف آب به‌عنوان شرط بنیادین توسعه پایدار، خواستار تدوین راهکار‌های علمی، جامع و منطقه‌محور برای مقابله با چالش کم‌آبی شد و بر نقش مؤثر دانشگاه‌ها، رسانه ملی و نظام آموزشی در حل این مسئله ملی تأکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۲۸۴۰۳۶

به گزارش راهبرد معاصر، جلسه هم اندیشی دولت با دانشگاهیان به منظور یافتن راهکار‌های علمی و کاربردی رفع چالش کم آبی در کشور پیش از ظهر امروز - یکشنبه - با حضور رئیس جمهور، وزرای نیرو، کشاورزی و علوم و جمعی روسای و اساتید دانشگاه‌های مطرح کشور برگزار شد.

در این جلسه مسعود پزشکیان، ضمن تأکید بر ضرورت رعایت اصل تعادل میان منابع و مصارف آب به عنوان یکی از بنیادی‌ترین اصول توسعه پایدار، اظهار کرد: عدم رعایت این اصل، منشأ بخش عمده‌ای از مشکلات کنونی در حوزه آب کشور است. باید به دقت ارزیابی کنیم که اقداماتی که طی سال‌های اخیر با صرف هزینه انجام شده‌اند، تا چه میزان توانسته‌اند در کاهش مصرف آب مؤثر واقع شوند.

رئیس جمهور بر ضرورت تشکیل کارگروه‌های تخصصی میان دولت و دانشگاه با حضور تمامی بخش‌های مرتبط تأکید کرد و افزود:، چون حل مسئله کم‌آبی محدود به یک بخش خاص نیست و به نوعی همه حوزه‌های مدیریتی را در بر می‌گیرد، لازم است راهکار‌های ارائه‌شده ریشه‌ای و جامع باشد تا از عوارض احتمالی در دیگر بخش‌ها جلوگیری شود.

پزشکیان همچنین تأکید کرد: این کارگروه‌ها باید در استان‌ها با هماهنگی استانداری‌ها و دانشگاه‌های منطقه‌ای شکل گرفته و به شهرستان‌ها تسری یابند، چرا که شرایط هر منطقه به لحاظ اقلیمی و جغرافیایی منحصر‌به‌فرد است و نسخه‌های حل مسئله نیز می‌بایست متناسب با ویژگی‌های محلی تدوین شود.

رئیس جمهور بر اهمیت آگاه‌سازی مدیران، مسئولان و سیاستگذاران کشور درباره وضعیت آبی و دلایل بروز چالش در این بخش تأکید کرد و اظهار داشت: باید تلفیقی از گزارش‌های وزارت نیرو و دانشگاه‌ها به مسئولان ارائه شود تا حساسیت لازم نسبت به موضوع ایجاد شود. همچنین داده‌ها و گزارش‌های مرتبط باید به شکل عمومی و فراگیر در اختیار عموم مردم قرار گیرد تا همگان درک صحیحی از مخاطرات موجود داشته باشند و در مسیر همکاری و مشارکت قرار گیرند.

پزشکیان در این زمینه، نقش رسانه ملی به عنوان رکن مهمی در آگاه‌سازی عمومی و همراه‌سازی مردم برای انجام اقدامات پیشگیرانه و اجرای سیاست‌ها را مورد تأکید قرار داد و بر اهمیت آموزش در مدارس به عنوان دیگر مؤلفه ضروری در فرهنگ‌سازی و تربیت نسل آینده در حفظ منابع آب تأکید کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه حل چالش کم‌آبی نیازمند تغییر نگرش است، گفت: این مسئله یک پروژه مقطعی نیست، بلکه روندی مستمر و پایدار است که باید در آن پنج اصل مهم مهندسی آب و خاک و کشت، آموزش مؤثر، سیاست‌های تشویقی، برخورد قانونی با متخلفین و نظام ارزیابی و نظارت مستمر مد نظر قرار گیرد.

پزشکیان با اشاره به اینکه دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم در جهان امروز، علاوه بر رسالت آموزشی، بر حل مسایل متمرکز شده‌اند، تصریح کرد: انتظار دارم دانشگاه‌های کشور ما نیز با ورود جدی به مسایل ملی، راهکار‌های عملی و راه‌گشا ارائه دهند تا خروجی فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی آنها در توسعه متوازن و پایدار کشور تجلی یابد.

در این نشست مهم، گزارشی جامع و تفصیلی ارائه شد که ضمن بررسی نحوه ورود دانشگاه به موضوع کم‌آبی، دلایل پیدایش و تشدید این بحران طی ده‌ها سال گذشته به بحث و بررسی گذاشته شد.

همچنین مولفه‌های تأثیرگذار بر عدم توازن میان منابع و مصارف آب در کشور از جمله هدررفت گسترده آب در بخش شرب، عدم تطابق مصرف و هزینه در بخش کشاورزی، عدم هزینه اثر بخش انتقال آب از دریا، برداشت‌های غیر اصولی از منابع آب زیرسطحی، عدم اجرای کامل سیاست‌های آبی، فرسودگی شبکه‌های توزیع، سیستم‌های سرمایشی منسوخ، تغییرات اقلیمی، کمبود هوشمندسازی در داده‌برداری منابع آبی، مسایل سیاسی و امنیتی، ضعف هماهنگی‌های بین‌بخشی و بارگذاری بی‌رویه روی منابع آب و اتخاذ برخی تصمیمات نادرست ناشی از فقدان اطلاعات دقیق و داده‌های علمی به تفصیل مورد واکاوی قرار گرفت./ ایسنا 

کلمات کلیدی: آب پزشکیان
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار